Veelgestelde vragen

Van welke methode maakt DeBeroepskeuzetest.nl gebruik?

De beroepskeuzetest op deze website maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde variant op de door Dr. J. Holland ontwikkelde RIASOC test. De RIASOC is gebaseerd op zes verschillende persoonlijkheidskenmerken, namelijk:

Al deze persoonlijkheidskenmerken komen aan bod in de beroepskeuzetest. Deze worden tevens bij elk facet van de test, namelijk vaardigheden, (werk)waarden, activiteiten, persoonlijk gedrag en beroepen, separaat behandeld. Een voorbeeld hiervan kun je in dit voorbeeldrapport zien. Klik hier om direct naar de test te gaan!

Voor wie is de beroepskeuzetest?

De beroepskeuzetest is voor iedereen die wilt kijken waar zijn of haar interesses liggen of wilt kijken of ze wel in de juiste branche werkzaam zijn. De rapportage van www.beroepskeuzetest.nl gaat uitgebreid in op de samenstelling van je persoonlijkheid en geeft duidelijke interessegebieden aan. Daarnaast wordt er bij elk beroep een opleidingsniveau weergegeven. Je kunt dus kijken of je huidige werk aansluit op je persoonlijkheidstype. Je krijgt daarnaast een uitgebreide lijst met passende beroepen voor de opleidingsniveaus mbo, hbo en wo. Meer informatie over wat je kunt verwachten kun je zien in de voorbeeldrapportage.

Wat voor type vragen kan ik verwachten bij het afnemen van de beroepskeuzetest?

De beroepskeuzetest van DeBeroepskeuzetest.nl maakt gebruik van een database van meer dan 3.000 beroepen en daarbij behorende opleidingsniveaus. Deze beroepskeuze test is dan ook een van de meest uitgebreide testen die je zult vinden op internet. Tevens bestaat de test uit 5 verschillende aandachtspunten, namelijk vragen met betrekking tot vaardigheden, (werk)waarden, activiteiten, persoonlijk gedrag en beroepen. Al deze facetten worden getoetst door middel van 60 vragen per onderdeel. Dit lijkt veel, maar op deze manier wordt een zo goed mogelijk onderbouwde rapportage gegenereerd op basis van je persoonlijkheid. Het maken van de test duurt slechts 15 minuten. Hier kun je een voorbeeldrapport inzien.

Heeft het zin om een beroepskeuzetest te maken als ik al afgestudeerd of al werkzaam ben?

Het maakt niet uit of je al een baan hebt of al afgestudeerd bent. Je kunt de test alsnog afnemen om te kijken waar je interesses liggen of om te bepalen of je wel in de juiste branche werkzaam bent. De rapportage van DeBeroepskeuzetest.nl gaat uitgebreid in op de samenstelling van je persoonlijkheid en geeft duidelijke interessegebieden aan. Daarnaast wordt er bij elk beroep een opleidingsniveau weergegeven. Je kunt dus kijken of je huidige werk aansluit op je persoonlijkheidstype. Je krijgt daarnaast een uitgebreide lijst met passende beroepen voor de opleidingsniveaus mbo, hbo en wo. Meer informatie over wat je kunt verwachten kun je zien in de voorbeeldrapportage.

Wordt mijn rapportage opgeslagen door DeBeroepskeuzetest?

De gegenereerde rapportages op DeBeroepskeuzetest.nl zijn volledig anoniem en worden niet opgeslagen. Je kunt na het voltooien van de vragenlijst direct je rapportage inzien. Je krijgt je persoonlijke rapport tevens toegestuurd in de vorm van een PDF document. Mocht je de rapportage dus later nogmaals willen bekijken dan kun je deze gemakkelijk vanuit je e-mail inbox openen.

Hoe kan ik een account aanmaken bij DeBeroepskeuzetest.nl?

Je hoeft bij DeBeroepskeuzetest.nl geen account aan te maken en de rapportage is volledig anoniem. Nadat je de vragenlijst hebt voltooid kun je direct je persoonlijke rapportage inzien. Je krijgt de rapportage tevens toegestuurd in de vorm van een PDF document. Hier kun je een voorbeeldrapport inzien.

Klik hier om direct naar de test te gaan!


facebook twitter linkedin betaalmethodes